top of page

Ramenspecialist inschakelen vs. zelf doen: de belangrijke overwegingen

Misschien ben je online al advertenties tegengekomen waarin ramen direct kunnen worden besteld. Of als je aan het renoveren bent, heb je misschien wel eens op YouTube gekeken hoe moeilijk het kan zijn om je oude ramen te vervangen door nieuwe en ze zelf te installeren. Hoewel het verleidelijk kan zijn om op korte termijn geld te besparen, willen we je graag wijzen op de onmiskenbare voordelen van het werken met een erkende ramenspecialist. We zullen ook de mogelijke valkuilen bespreken wanneer je kiest voor een onbekend merk of een lokale klusser.

Voordelen van het inschakelen van een erkende ramenspecialist:


1. Belastingvoordeel: Als je een erkende ramenspecialist inschakelt voor de renovatie van je woning die minstens tien jaar oud is, betaal je slechts 6% btw op zowel de werkzaamheden als de materialen. Als je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan, moet je de volledige prijs betalen voor raamprofielen en beglazing.


2. Tienjarige aansprakelijkheid: Zowel bij nieuwbouw als bij renovatiewerkzaamheden is een erkende vakman tien jaar lang aansprakelijk voor het geleverde resultaat. Ze zijn verplicht om hiervoor verzekerd te zijn. Dit betekent dat als er problemen optreden met je ramen als gevolg van fouten van de aannemer, je binnen deze periode van tien jaar de nodige reparaties, vervangingen of schadevergoeding kunt eisen.


3. Vermijd kostbare fouten: Bij IBER ALUMINIUM ENGINEERING hebben we dagelijks te maken met het verwijderen, meten en installeren van ramen. We weten dus dat zelfs kleine foutjes onderweg talloze problemen kunnen veroorzaken, met alle kosten van dien. Vooral in tijden waarin goede isolatie cruciaal is voor een zo laag mogelijk energieverbruik, is het altijd verstandig om te vertrouwen op de expertise van een vakman.


4. Garanties: Ramen die je online bestelt, kunnen van overal ter wereld komen en het is vaak moeilijk om hun herkomst te achterhalen. Bovendien zijn er vaak geen (kwaliteits)garanties of naservice beschikbaar bij mogelijke problemen. Als je echter je pvc, aluminium of houten ramen bestelt bij IBER ALUMINIUM ENGINEERING, weet je precies waar elk onderdeel vandaan komt. Hierdoor kunnen we garanties bieden van minstens 10 jaar.


5. Deskundig advies: Bij het IBER ALUMINIUM ENGINEERING zijn we niet alleen erkende ramenspecialisten, maar we kennen ook onze merken en materialen door en door. We weten welke kwaliteit ze bieden en welke oplossingen zowel visueel als technisch perfect bij jouw woning passen. Onze adviseurs kunnen al je vragen beantwoorden, zodat je een weloverwogen investering kunt doen.

Conclusie: Als je overweegt om ramen te vervangen of te renoveren, is het belangrijk om de voordelen van het inschakelen van een erkende ramenspecialist in overweging te nemen. Door samen te werken met een professional profiteer je van belastingvoordelen, garanties, tienjarige aansprakelijkheid en deskundig advies. Bij het IBER ALUMINIUM ENGINEERING werken we uitsluitend met bewezen merken, zoals Aluplast voor PVC raamprofielen, Reynaers voor aluminium ramen en een breed scala aan houten ramen. Breng gerust een bezoek aan een van onze toonzaal in Mortsel (Antwerpen), waar je onze merken kunt bekijken terwijl wij zorgen voor een kopje koffie.36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page